DRÖMMEN....

Jag drog ett dagens kort i Osho Zen Tarot -leken. Jag blev förvånad hur bra texten var till kortet. Jag nickade - ja så är det ofta. På kortet sitter en unga kvinna och ser drömmande ett kärlekspar långt borta i horisonten. Text:

"Det har sagts åter och åter igen, genom tiderna. Alla religiösa människor har uttryckt detta:"Vi kommer ensamma till denna värld och vi lämnar den ensamma". All gemenskap är illusorisk. Idén om gemenskap kommer sig av att vi är ensamma och ensamheten smärtar. Vi vill dränka vår ensamhet i relationer..

Det är kanske därför vi blir så involverade i kärlek. Försök att fatta poängen. Vanligtvis tror du att du blivit kär i en man eller en kvinnna för att han eller hon är så vacker. Det är inte sant. Sanningen är precis det motsatta: du har blivit förälskad för att du inte kan vara ensam. Du var på väg att bli det. Du var på väg att undvika dig själv på ett eller eller annat sätt. Det finns människor som inte blir kära i män eller kvinnor - de blir förälskade i pengar. De börjar att syssla med pengar eller makt, de blir politiker. Det är också att undvika ensamheten.  Om du studerar människan och om du studerar dig själv på djupet kommer du att bli förvånad - allt du företar dig kan reduceras till en enda orsak.

Orsaken är att du är rädd för din ensamhet. Allt annan är bara en ursäkt.

Den verkliga orsaken är att du är oerhört ensam."

0
Feed