Denna underbara bok....

Jag hittade för en tid sedan min gamla bok Osho Zen Tarot. Jag använder inte vanliga tarotkort, men jag läser texterna i boken. Många aha-upplevelser. Vi jobbar mycket med ensamhet. Jag drog  kortet DRÖMMEN med text idag söndagen den 29 maj 2022.

Detta har sagts åter och åter igen, genom tiderna. Alla religiösa människor har uttryckt detta:"Vi kommer ensamma till denna värld och vi lämnar den ensamma". All gemenskap är illusorisk. Idén om gemenskap kommer sig av att vi är ensamma och ensamheten smärtar. Vi vill dränka vår ensamhet i relationer..

Det är kanske därför vi blir så involverade i kärlek. Försök att fatta poängen. Vanligtvis tror du att du blivit kär i en man eller en kvinna för att han eller hon är så vacker. Det är inte sant. Sanningen är precis det motsatta: du har blivit förälskad för att du inte kan vara ensam. Du var på väg att bli det. Du var på väg att undvika dig själv på ett eller annat sätt. Det finns människor som inte blir kära i män eller kvinnor - de blir förälskade i pengar. De börjar syssla med pengar eller makt, de blir politiker. Det är också att undvika ensamheten. Om du studerar människan och om du studerar dig själv på djupet kommer du att bli förvånad - allt du företar dig kan reduceras till en enda orsak.

Orsaken är att du är rädd för din ensamhet. Allt annan är bara en ursäkt.

Den verkliga orsaken är att du är oerhört ensam."

Då måste jag tillägga här att jag är en ensamvarg. Får jag inte min tid så skriker jag. Men det klart vi är ju s k flockdjur sägs det, så ibland kommer jag ur mitt ide.

0
Feed